Scholen

De schoolomgeving is één van de voornaamste plaatsen waar kinderen een luizenbesmetting kunnen oplopen. Niet enkel op de lagere school, maar meer en meer hebben jongeren op de middelbare school hier last van.
Itchy wil graag de scholen bijstaan in hun strijd tegen luizen!

Ondersteuning kan op verschillende manieren.

Algemeen

In de lagere school zien we dat veel directies de noodzaak begrijpen van een regelmatige opvolging van de leerlingen, een visuele inspectie na iedere schoolvakantie, infomomenten voor de ouders of zelfs een heus kriebelteam dat ervoor probeert te zorgen alle kinderen luizenvrij te houden.

In de middelbare scholen merken we hier jammer genoeg minder van. Nochtans is de noodzaak even groot. Deze jongeren hebben meestal niet voor het eerst met luizen te maken, de kans op resistentie tegen de meeste luizenshampoos is des te groter. Regelmatig krijgen we jongeren te zien die zelfs jaren met luizen te kampen hebben.

Een infomoment op school

Itchy verzorgt graag een presentatie op school voor ouders en leerkrachten.
Er wordt stilgestaan bij: het herkennen van luizen en neten, hoe een besmetting thuis aanpakken, verschil tussen luizenkammen, wat te doen ter preventie, taboe doorbreken,… Daarna is er tijd voor vragen en indien gewenst persoonlijk advies. Op deze infomomenten hebben ouders en leerkrachten ook de mogelijkheid om een luizenkam aan te schaffen.  Er worden ook folders verdeeld met praktische tips.

Een school- of klascontrole

Hierbij wordt ieder kind kort gecontroleerd op luizen en/of neten, indien er bewijs gevonden wordt, worden de ouders ingelicht en gevraagd een behandeling (al dan niet door Itchy) uit te voeren

Een ‘kriebelteam’ opstarten en opleiden binnen de school (of een bestaand kriebelteam ondersteuning geven)

We leiden het team (bestaande uit leerkrachten en/of ouders) op om zo snel en correct mogelijk een besmetting te kunnen vaststellen: gevoelige plaatsen, herkennen van luis en neet, verschil tussen lege en volle neet,… We doen samen controles zodat we echte voorbeelden kunnen aantonen en vragen kunnen beantwoorden.

Een informatieve folder verspreiden onder de leerlingen

Informatieve folders kunnen gratis geleverd worden. Deze folder bevat preventief advies, wat te doen in geval van besmetting,… Hier worden ook onze gegevens in vermeld.

Op deze manier kunnen ouders ons bereiken voor zowel gratis advies, aankoop van een goede luizenkam, als een volledige behandeling.

Prijzen zijn op aanvraag: lien@itchy.be of 0475/327.300

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x